Wealthy Affiliate University

lørdag 24. juli 2010

Verden i dag - Sykere enn noensinne?


Vi har i dag mer enn nok ressurser på jorden til at alle mennesker kunne ha fylt sine grunnleggende behov for næring, klær, kjærlighet og tak over hodet. Likevel sulter over 1 milliard mennesker. Dette er behov som er helt like for alle mennesker, uavhengig av rase, religion, kultur, geografisk tilhørighet, alder og kjønn. Samtidig brukes det enorme ressurser på kriger der vi dreper og torturerer hverandre i større skala enn noensinne tidligere. Menneskene er faktisk så opptatt av konflikter med hverandre at alt liv på jordkloden nå står i fare for å bli utryddet. Hvordan er dette mulig?


Om Aliens kom til Jorden

Tenk deg at intelligent liv fra en annen planet nærmer seg jorden. De stopper opp på trygg avstand i verdensrommet og observerer jorden over en periode. De ville observert en nydelig planet med et yrende plante- og dyreliv. De ville sett hvordan de forskjellige raser fungerer og lever i harmoni med naturen. De ville observert at den sterkeste rett råder uten at noen dreper for annen grunn enn overlevelse. De ville kanskje blitt imponert over mangfoldet vi har her på jorden med en natur, dyr og planter som kan ta pusten fra enhver. Etterhvert ville de muligens oppdage at en av rasene istedet for å kjempe for overlevelse og å utforske naturen i harmoni med resten, nå er i ferd med å ødelegge alt liv på hele kloden. Denne rasen dreper sine egne tilsynelatende uten noen annen grunn enn makt og goder til seg selv. Totalt ignorant i forhold til sin forbindelse med helheten.


Vold er flott underholdning

De ville kanskje blitt rystet over å registrere at store deler av menneskerasen finner det usedvanlig underholdende å gå på kino eller å se på TV at andre fra sin egen rase dreper og skader hverandre ved hjelp av filmer og serier. Alt tilsynelatende uten noen annen grunn enn et iboende behov hos hvert enkelt menneske til å se vold mens de selv er i trygghet. De ville muligens bli sjokkert over å se at samtidig er 1,02 milliarder mennesker underernært pga mangel på mat og drikke. Det vil si rundt hvert sjette menneske. Eller mer enn hele befolkningen i USA, Canada og Europa sammenlagt. Dette ville vært uforståelig når de oppdager at det på jorden finnes mer enn nok mat og ressurser til at alle mennesker kunne levd et godt liv med alle primære behov dekket. Hvorfor samarbeider ikke alle i denne tilsynelatende svært utviklede rasen om å gjøre verden til et bedre sted å bo, til å finne svar på de store spørsmålene som; "Hvem er vi?", "Hvorfor er vi her?", "Hva skjer etter døden?".


Å velge riktig

For å gjøre gode valg kreves det at man har nyansert kunnskap om verden vi lever i. Dessverre får man ikke dette i tilstrekkelig grad gjennom kommersielle medier som TV2, VG og de andre. Derfor skal vi være sjeleglad for at vi lever i en tid med stor informasjonsflyt, hovedsaklig på grunn av internett. Jo mer kunnskap man har, jo bedre grunnlag får man for å gjøre gode valg i livet.

Hvordan ville verden sett annerledes ut om de fleste mennesker endret sin bevissthet fra frykt og isolasjon til kjærlighet og samhold? Fra å se seg selv som separat fra andre mennesker til å innse at vi alle er ett? Selv vitenskapen har bevist at vi alle ikke bare har de samme behov men også består av de fysisk nøyaktig samme byggesteinene. I et slikt perspektiv blir den galskapen som utøves i dagens verden uforståelig for så vel eventuelle aliens som for mennesker.

Hva baserer du dine valg på? Det beste for deg? Det beste for din familie? Det beste for ditt land? Det beste for verden?


1 kommentar:

  1. Vel, følger din oppfordring om å legge inn en kommentar. Jeg vet ikke hva som er ditt motiv for å frelse verden. Mitt motiv er grunnlagt på at jeg i sin tid fant ut at jeg ville finne ut om teorien om reinkarnasjon holdt vann. Det gjorde den. Med det faktum i bakhodet er det bare å kaldsvette med tanke på hva som venter i framtidige liv. På den annen side en nyttig pådriver når motstanden mot dine idèer blir for påtrengende. Med ti års erfaring i å kjempe mot den gamle læresetning; "Mot dumheten kjemper selv gudene forgjeves", er det bare å ønske lykke til videre.
    Bjørn Hansen
    Bedre kjent med nicket Meum.

    SvarSlett